Adfærdspolitik

Filmværksted København skal være et sted for alle. Vi forventer, at alle bliver mødt med gensidig respekt, så huset kan danne rammen om undervisning, samtaler, projekter og produktion i en rar og konstruktiv tone.

Vi tolererer ikke krænkende adfærd. Det er oplevelsen af krænkelse, som afgør om en grænse er overskredet eller ej. 

Filmværkstederne er for mange det første møde med filmbranchen, og derfor skal vi sætte en høj standard, som værkstedsbrugerne kan have som reference, når I bevæger jer videre ud i filmverdenen.

Filmværksted København vil løbende på produktionsmøder og kurser sætte fokus på krænkelser, ledelse og miljøet på filmværkstedet og de støttede projekter.

Hvis du oplever upassende adfærd eller har behov for at vende et problem i forbindelse med en produktion, er du altid velkommen til at skrive til koordinator@fvkbh.dk.

Du har også mulighed for at indsende en anonym henvendelse til filmværkstedets talspersoner på brugergruppefw@gmail.com. De vil efterfølgende viderebringe den relevante information til administrationen.

HVAD KAN DU GØRE?

Alle holdmedlemmer på filmværkstedsstøttede projekter samt deltagere i filmværkstedets arrangementer kan – anonymt – gå til producer Julie Iwinski eller event- og produktionskoordinator Katrine Lykke Veedfald og indberette tilfælde af alle former for krænkelser. Begge er trænet i at være go-to personer. Sammen med dig vil Katrine eller Julie aftale, hvordan du kommer videre. Filmværksted København gør en dyd ud af, at ingen skal have det dårligt, opleve sig krænket, krænke eller blive syg af at bruge vores tilbud.

Nedenfor har vi samlet nogle tips til, hvordan du kan håndtere adfærdsrelaterede problemer.

”SÆT EN STREG I SANDET”www.stregenisandet.dk

MED TAK TIL DANMARKS FILM- OG TV-ORGANISATIONER OG DERES KAMPAGNE STREGEN I SANDET.

GRIB IND - FORSØG ROLIGT AT AFBRYDE SITUATIONEN UDEN AT SKÆRPE KONFLIKTEN

At gribe roligt ind handler om at afbryde problematiske situationer ved konstruktivt at sige fra, gøre opmærksom på noget ubehageligt eller italesætte det, som du oplever forkert. Det handler også om at respektere og bakke op, når andre griber ind overfor grænseoverskridende adfærd. Fortæl uden fordømmelse, at det, du ser eller oplever, ikke føles trygt og respektfuldt. 

Spørg eventuelt de involverede, om de er okay – det virker mest udramatisk på tomandshånd.

HENT HJÆLP - HVIS DU IKKE SELV KAN GRIBE IND, SÅ BED OM HJÆLP HOS NOGLE, SOM KAN. 

Sommetider er det vanskeligt selv at gribe ind, fordi vi ikke oplever at have kompetencen, bemyndigelsen eller mulighederne. Måske frygter vi negative konsekvenser for os selv eller andre ved at gribe ind. Du kan også̊ handle ved at hente hjælp hos en ansvarlig, som skal tage ansvar for et sundt og trygt arbejdsmiljø. 

Tag fat i en ansvarlig i en pause og fortæl, at der er brug for handling eller deres vurdering af en situation. 

Det gør dig ikke til en sladrehank at hente hjælp. Tværtimod tager du ansvar for vores fælles kultur og trivsel. 

FØLG OP - FORTÆL DE INVOLVEREDE, HVORDAN DU OPLEVEDE SITUATIONEN

Når vi bliver forskrækkede eller bange, undlader vi måske at handle på en situation, som er i strid med vores værdier. Selvom det er naturligt, kan det føles skamfuldt. Så kan du følge op på situationen bagefter. På den måde er du med til at sikre, at den enkelte ikke lades alene, eller problemerne får lov til at vokse. 

Tag fat i de involverede og fortæl dem, hvordan du oplevede situationen. Det kan både være den forulempede eller den person, som har forulempet en anden. 

Bed ansvarlige om at etablere en fælles dialog, så lignende situationer kan undgås næste gang.